Історико-краєзнавчий музейний комплекс

Мистецький творчий благодійний захід “Знайомство з маєтком”

   30 червня, в День молоді, коледж радо і гостинно зустрічав своїх випускників різних поколінь, а на території парку і старого корпусу відбувався мистецький творчий благодійний захід «Знайомство з історичним маєтком».
   Новочорторийський маєток Прушинських-Оржевських у 18-19 століттях був стильним місцем, а його власники – підтримували різні культурні та благодійні ініціативи, які на довгі роки формували культурний простір і залишили помітний слід в історії.
   В 20-му столітті цей архітектурний велетень відіграв важливу освітянську роль, адже тут розпочав свою навчальну діяльність Новочорторийський технолого-економічний фаховий коледж, яку виконує на високу рівні й до сьогодні.
   Пам’ятка історії, культури, архітектури, яка пережила складні історичні перипетії й дійшла до нашого часу живе і зберігає чимало творів мистецтва. Часто наш маєток є місцем культурно-мистецьких подій, а люди мистецтва в ньому — часті гості.
    Дякуємо Анастасії Якимець  та всім не байдужим учасникам! Робимо українське, любимо українське і буде все Україна!
Previous slide
Next slide
В програмі заходу були:
1. Екскурсія маєтком і парком навколо нього. Тут збережені великі дзеркала, мармурові сходи з драконом, плитка, гвинтові сходи, ліпнина, вітражі і стеля з мореного дуба. (В різних частинах, в різному стані). Також, збережена каплиця та місток на острів кохання.
2. Живописний майстер-клас по створенню картини-афірмації. Яка дає поштовх здійсненню ваших мрій і перетворення їх в цілі.
3. Виставка картин та виробів народного мистецтва. Ярмарка, де ви зможете їх придбати.
4. Фото та відео з фотозон або просто з території маєтку.
5. Приємна атмосфера в оточенні добрих і цікавих людей, відпочинок і заряд енергії.
Previous slide
Next slide